Hoe druk ik een PDF op mijn printer af?

Voor vele is het afdrukken van onze mysterie thuis lastig ivm de juiste afmetingen.

Hopelijk lukt het wel met de hieronder beschreven methode.

Let vooral op punt 6, de actual size op 100 %!

1. Download een pdf-reader. Adobe stelt een gratis reader beschikbaar die van hun website kan worden gedownload. Je kunt ook readers downloaden van diverse andere ontwikkelaars. Wil je liever geen speciaal reader-programma downloaden? De meeste browsers kunnen ook pdf-bestanden weergeven.

2. Open het pdf-bestand. Open de pdf met de reader, of met je browser, door het bestand naar het browservenster te slepen.

3.Klik op 'Bestand' en daarna op 'Afdrukken'. Hiermee open je een dialoogvenster voor het afrukken met verschillende opties. Bepaalde readers en webbrowsers hebben een Print-knop bovenaan of onderaan het document, zonder het bestandsmenu te hoeven openen.

4. Selecteer een printer. In het afdrukvenster kun je de printer kiezen waar je het document naartoe wilt sturen. Dit is vooral belangrijk in een omgeving met meerdere printers.

• Controleer of de printer die je hebt geselecteerd direct verbonden is met de computer of het netwerk dat je gebruikt, en werkt.
  • Zorg er ook voor dat er voldoende papier in de printer aanwezig is.

5. Stel het aantal pagina's in voor de afdruktaak. Heb je een pdf-bestand van meerdere pagina's terwijl je er maar een paar specifieke wilt afdrukken, dan kun je in de groep Bereik of Pagina's van het Afdrukvenster instellen welke pagina's naar de printer moeten worden gestuurd.

6. Kies een van de geavanceerde afdrukopties. Kies geavanceerde afdrukopties ( of meer instellingen) door op de knop 'Eigenschappen' te klikken. Vanaf dit punt kun je een aantal instellingen aangeven voor de opmaak, afwerking en andere eigenschappen van het pdf-bestand. Hier kun je ook kiezen om in kleur of zwart/wit af te drukken.

• De locatie van deze instellingen is afhankelijk van de software die je gebruikt voor het openen van het pdf-bestand.
  • Daarnaast kun je papier besparen door dubbelzijdig te kiezen, via 'Dubbelzijdig' onder afdruktype in het tabblad 'Opmaak'.
  • Kies voor Actual size of custom scale ( schaal) op 100%!!